Varm hjemmet op og spar penge med en varmepumpe

27 februar 2019
Astrid Pedersen
Varm hjemmet op og spar penge med en varmepumpe

Det kan godt være op ad bakke at skulle betale den årlige varmeregning oven på en lang, hård – og kold – vinter. Hvis dit hjem ikke er i besiddelse af et moderne varmeanlæg, kan beløbet godt være ganske svimlende. Det føles nærmest som at smide penge ned i et stort sort hul, især når hovedparten af regningen består af diverse afgifter, som pålægges såvel elektricitet som brændstof. Er du en af dem, som måske burde have skiftet det gamle fyr ud for længe siden, eller som måske stadig betjener sig af forældet og ineffektiv elvarme, bør du overveje at investere i en smart varmepumpe i stedet.

Hvorfor er en varmepumpe en god idé for mig?

Du vil med meget stor sandsynlighed kunne spare mange penge, hvis du vælger en løsning med en moderne varmepumpe frem for din nuværende opvarmnings model. Uanset om du har et vandbaseret varmefordelings anlæg med vandradiatorer og et rørnet til gulvvarme, eller om du varmer huset op ved hjælp af elradiatorer, vil en varmepumpe repræsentere en stor besparelse på varmeregningen. Faktisk kan du regne med at barbere i hvert fald 60% af din nuværende varmeregning, hvis du køber en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe.

Hvilken slags varmepumpe passer til mit hus?

Kort sagt vil du have størst glæde af en luft til vand varmepumpe, hvis du bor i hus med vandradiatorer. Luft til vand radiatoren kan erstatte dit gamle fyr som varmekilde, og på langt mere effektiv vis varme dit brugsvand op såvel som det vand, der cirkulerer i dine varmeapparater. Varmer du pt op med elradiatorer, kan du med fordel udskifte disse med luft til luft varmepumper, som – foruden en langt højere energi udnyttelse – kan byde på luftrensning og evnen til at fungere som air condition om sommeren. Læs mere på https://www.billigventilation.dk/shop/varmepumper-24s1.html 

Flere nyheder