Uddannelse til Stevedore

28 januar 2022
Steffen Petersen

advertorial

En stevedore kan mange ting, men arbejder typisk som en havne arbejder. Hvilke kompetencer kræver det så for at blive en Stevedore? Der kan være flere uddannelser eller kompetencer man skal have for at kunne udfører deres arbejde. Så hvad det kræver at kunne udføre sådan et stykke arbejde, vil der blive dækket over i artiklen her, læs med her og få mere af vide.

Stevedore

Uddannelse til stevedore

Det kræver ikke nogen specifik uddannelses krav til at blive stevedore, men det kræver at kunne imødekomme nogle egenskaber for at man kan blive anset som kompetent til jobbet. Det kræver først og fremmest at man kan løfte tunge objekter. Man skal desuden også have brug for et kørekort og være mindst 18 år gammel. Det kræver også at man har erfaring med at køre kommercielle lastbiler eller andre køretøjer. Det kræver også at man kan betjene løfteudstyr såsom en kran. En stevedore udfører alt inden for havnearbejde og skal have styr på planlægning og kommunikation. Stevedore skal kunne koordinere deres arbejdsopgaver med deres medarbejdere via en walkie talkie eller andet radio udstyr. 

Hvordan får jeg så jobbet?

Du er flere muligheder for at få et sådan job. Hvis man bor tæt på en havn, kan man starte med at tage der ned for at se om de søger en stevedore. Du kan også besøge fragtfirmaer eller pakhuse i området for at anmode om en jobansøgning. Hvis det er en stor havn, skal man eventuelt ringe for at finde ud af hvor du skal tage hen for at finde arbejdsgiveren. 

Man kan også henvende sig via internettet, og søge efter websteder med stillingsfortegnelser. Man kan starte ud med at søge efter eksempelvis “stevedore i Nordjylland” man kan til sin fordel skrive sit eget område ind for at finde det sted der er tættest beliggende. Man kan også benytte det link vi har tilføjet til artiklen.

Flere Nyheder