Sådan kan du bekæmpe allergier

30 september 2021
Steffen Hansen
image

De fleste af os er enten født med allergi eller udvikler det i løbet af tiden. Der kan være mange årsager til, at vi udvikler allergier. Allergi kan være hæmmende i hverdagen, da man kan døje med en løbende næse, vejrtrækningsbesvær, og røde, opsvulmede øjne. Du kan læse med i dette indlæg, hvad du kan gøre for at forebygge allergi på sigt. 

1. Vask dit tøj med parfumefri sæbe

Sæbe med parfume kan have en stor årsag, til at ens hud kan blive rød eller begynder at klø. Hvis det sker for dig, så er du nok ved at udvikle en allergi overfor parfume. Der er skabt en idé om, at hvis sæben har duft, så rengøre den bedst ens tøj. Det er ikke korrekt. Parfumen i sæben sætter sig fast i tøjet, hvor det vil skabe irritation for din hud, når du tager tøjet på. Derfor kan du overveje at droppe vaskemiddel med parfume, til fordel for parfumefri sæbe. Det er mere miljøvenligt, og gør dit tøj lige så godt rent som vaskemiddel med parfume. 

2. Ventilation til hjemmet

Hvis du har husdyr i hjemmet, kan hårene fra dine dyr godt udvikle allergi blandt dine familiemedlemmer på sigt. Med jævnlig rengøring kan du bekæmpe allergien. Ventilation kan også være vejen frem, så rummet bliver renset for lugten af husdyr. Duften af katte- eller hundehår kan godt fremprovokere allergi hos enten din familie eller venner. I værste fald kan du selv udvikle allergi over for din hund, særligt hvis den kommer op i sengen eller sofaen. Derfor kan du overveje at installere et ventilationssystem i dit hjem. Her kan du få filtre, der kan optage lugten fra dine husdyr og give dig et rent rum at opholde sig i. 

3. Rengøring i hjemmet

Du kan også bekæmpe allergi ved at sørge for at få rengjort dit hjem ofte. Husstøvmider kan godt være fremkalde allergi, så du skal f.eks. huske at få renset dine madrasser, dyner eller tæpper ofte. Det skal vaskes  fire gange om året på 60 grader, før det får sin fulde effekt. Med ugentlig rengøring kan du aktivt modarbejde potentielle allergier, og du vil kunne mærke forskel i dit hjem, når det er rent og pænt. 

Flere Nyheder