Har du brug for hjælp mod din afhængighed af alkohol?

21 december 2020
Silje Hansen

Alkohol er noget, vi nyder godt af i Danmark. Vi er kendt for at have en kultur, hvor vi er glade for at drikke alkohol. Det er alt lige fra vin, øl, drinks og spiritus. Det er noget vi ser bliver serveret til de små aftener derhjemme i stuen, til familiefester, og når der er større arrangementer rundt omkring i landet. Alkohol er derfor let tilgængeligt. Det er muligt at skaffe stort set på alle tidspunkter af døgnet, hvis det er noget du har behov for. Du kan købe det i kiosker, tankstationer og forskellige supermarkeder. Du skal blot have ID og opfylde de tilladte aldersgrænser for at kunne købe alkohol. 

Hvornår bliver alkohol et problem?

Det er som udgangspunkt ikke et problem at drikke alkohol. Det er først et problem, hvis det tager overhånd. I så stor en grad, at det påvirker dit liv eller tager styringen over dit liv. Det vil sige, at du ikke drikker af lyst, men fordi det er nødvendigt for at kunne klare dig igennem dagen. Hvis ikke du får alkohol, kan du opleve abstinenser, som gør dig i dårligt humør eller utilpas indtil du får alkohol. Her er det et tegn på at du er blevet afhængig af alkohol. 

Afhængighed af alkohol kan blandt andet betyde, at du ikke kan varetage et arbejde, studie eller generelt få en hverdag til at fungere. Du kommer til et punkt, hvor du drikker så meget, at du ikke vil kunne fungere optimalt. Her er der behov for hjælp, så du igen kan genfinde lysten til at leve livet.

Få behandling af afhængighed af alkohol

Hvis du ønsker professionel hjælp til behandling af din afhængighed, skal du kontakte et behandlingscenter eller et misbrugscenter. Her kan vi varmt anbefale dig at kontakte behandlingscenter-stien.dk, hvor du kan få skræddersyet et ophold efter dine behov. 

Flere Nyheder