Guide: det skal du vide om opsætning af filt

31 juli 2019
Nete Mortensen
image

Når du skal have malet eller ændret dine vægge, så tror du måske kun, at du har 2 ting at vælge mellem; du kan enten få sat et tapet op, eller du kan male den rå væg. Men dette er en helt forkert antagelse, for der er faktisk rigtig mange forskellige løsninger, når det kommer til vægbeklædning. Et rigtig godt alternativ kunne for eksempel være opsætning af filt.

Filt er en erstatning i forhold til tapet. Det er der mange mennesker, som aldrig har hørt om. De tænker filt som noget, man bruger til at sy og være kreativ med. Men filt kan altså også bruges til vægge, og materialet har nogle klare fordele.

Close-up Photo of Gray Concrete Surface

Et mere jævnt og råt look

Tapet har været danskernes go-to vægbeklædning i mange, mange år. Det skyldes at tapet er alsidigt og ret nemt at sætte op. Men efterhånden er det også ved at blive en smule gammeldags, og mange leder efter alternativer.

Det leverer filt, for med filt på væggene får du et meget anderledes udtryk end det, du gør med et tapet. Filt er mere glat og ses mindre, og skaber derfor illusionen af den mere rå væg. Samtidig bliver overfladen tit mere jævn og regelmæssig end med andre løsninger inden for samme kategori. 

Fordele og opsætning

En anden stor fordel ved filt er, at det isolerer og beskytter enormt godt. Filt leverer en jævn flade hen over væggen, som dermed er skærmet over for det værste slid og de værste påvirkninger. Men det kræver teknik at sætte filt op.

Derfor bør du altid alliere dig med en professionel opsætter, når du skal have sat filt på væggene. Tit vil det være en maler eller personer med forstand på vægge, som ved, hvordan det skal gøres. Kontakt gerne din lokale maler, så du kan få et tilbud.  

Flere nyheder