Forbered dig til det tandimplantat. Det er ikke farligt

04 februar 2021
Anders Lundtang Hansen

Sådan noget tandlægeskræk er en reel frygt på samme måde som med frygt for højder eller små rum, så det er ikke bare noget, man slynger om sig spøgefuldt, at man ikke kan lide at være sådan et sted – det kan handlingslamme en med besøg hos tandlægen, hvis man ikke tør at møde op.

Det er jo så bare ret så uheldigt, når man bliver ældre, for selv dem, der holder godt styr på deres tænder, kan ende med at skulle have dem fikset senere i livet.

Det kan jo ende med at komme på tale, at man skal have indsat et tandimplantat.

For eksempel kan man få lavet sådan noget hos https://stjerneklinik.dk/behandlinger/implantater/ 

Men hvis man så er sådan en person, som der i forvejen er ræd for bare at skulle til en rutineundersøgelse, så bliver det nok næppe let at overtale vedkommende til at få foretaget et tandimplantat.

Det er slet ikke noget med, om man har råd til det eller ej, for det har man skam, men hvor de fleste voksne mennesker mere har lommesmerter med besøg hos tandlægen, så er de mest bange for, at det bliver for dyrt.

Heldigvis kan man så en forsikring mod den slags, men måske føler man efterhånden, det er pinligt, at man ikke har været til tandlæge så længe, at man holder det for sig selv.

Tandlægen vil dig det ikke ondt

Som regel er frygten også frygten for det ukendte, og når man først ligger der, så tager man det i stiv arm, men man kan også føle det som et overgreb, som man ligger der og har svært ved at gøre modstand eller se, hvad der sker.

Man foreslår fuld narkose, men det er bare ikke optimale betingelser, og det kan man jo ikke gøre hver gang, at man skal til tandlægen, og du bliver ikke klogere på, hvad der sker.

Som en mulig løsning kan man kontakte dem, som der skal lave ens implantat, og så kan man sætte sig sammen med dem på klinikken – eller måske hjemme hos en selv – hvor man kan få vist, hvad der skal ske. Så er man også lidt på hjemmebane.

Måske kan man være heldig at komme med ud og se en, der har indsat et tandimplantat, så man med egne øjne kan se, hvad der sker, og man kan tale med kunden bagefter, hvordan oplevelsen var.

På den måde føler man sig mere og mere tryg ved at komme til tandlæge.

Flere Nyheder