Flot og skinnende badekar med en frisk emalje

17 maj 2020
Astrid Pedersen

Er du i besiddelse af et rummeligt, men slidt, badekar? Så ærgrer du dig sikkert flere gange om ugen, når du betragter det i dit badeværelse. Et badekar, som er grimet, misfarvet og skrammet i emaljen, indbyder så langt fra til hyggelige spa oplevelser.

Selv om du gerne ville tage et lækkert og lunt karbad, kan det ikke tilrådes, hvis dit badekar er slidt i sin indvendige emalje. De misfarvede plamager, du ser, stammer fra kalk og okker, som har aflejret sig i den slidte emalje. De føles måske ru i overfladen, hvilket skyldes slitage. Den ru overflade gør det nemt for rester af sæbe og hud at ophobe sig i disse plamager, og her danne den perfekte grobund for potentielt sundheds skadelige mikroorganismer så som svamp eller bakterier.

Det kan altså være forbundet med en helbreds risiko at tage varme karbade i et slidt badekar. Og du bør slet ikke bade dine børn deri.

Skal jeg skrotte det gamle badekar?

Måske har du leget med tanken om at skille dig af med badekarret og i stedet få bygget en mere tidssvarende bruseniche. Men det er faktisk synd – især hvis du faktisk sætter pris på at kunne tage et varmt karbad eller give dine børn eet af slagsen.

I stedet kan du vælge at lade dit badekar reemaljere. Dette betyder at den gamle emalje fjernes og erstattes med en ny, som kan holde i mange år. En reemaljering er langt billigere end en udskiftning af badekarret. Samtidig tager det kun få timer at slibe den gamle emalje ned og påføre ny emalje – og kun cirka et døgn for denne at hærde op. Og så kan du atter nyde dit badekar i fulde drag.

Du kan læse mere om maling af badekar pris, og få et godt tilbud på emaljering af dit gamle badekar, på ny-emalje.dk

Flere nyheder