Få hjælp til at overkomme abstinenser på et behandlingscenter

07 april 2021
Astrid Pedersen

Har du igennem mange år oparbejdet et massivt overforbrug af alkohol er du med stor sandsynlighed alkoholiker. Det betyder at du er afhængig af alkohol – og at du højst sandsynligt ikke kan slippe ud af denne afhængighed uden hjælp.

Hvorfor har jeg brug for hjælp til at holde op med at drikke?

Måske mener du ikke selv at det skulle være nødvendigt med en alkoholbehandling. Du kan jo sagtens styre dit alkoholforbrug, og du fungerer fint på arbejdet og derhjemme. Men dette er sandsynligvis kun dit eget billede af din situation. Dine omgivelser vil med stor sandsynlighed fortælle dig en anden historie. En stor del af misbrugets anatomi er nemlig løgn, forstillelse og bedrag – ikke mindst selvbedrag. Og selv om der måske ikke er problemer nu vil de sandsynligvis opstå senere.

Et alkoholmisbrug er nemlig ikke noget som bare går væk af sig selv. Det vil tvært imod blot eskalere i takt med at din tolerans stiger. Hvis det ikke allerede er sket vil der komme et tidspunkt hvor du faktisk ikke kan fungere i din hverdag uden at være i besiddelse af en vis funktions promille. Det betyder at du faktisk skal have alkohol i blodet for at kunne udføre de mest almindelige daglidags funktioner.

Samtidig vil du kunne opleve voldsomme abstinenser hvis du prøver at lægge flasken på hylden fra den ene dag til den anden. Almindelige tømmermænd er vand ved siden af alkohol abstinenser, som kan medføre symptomer så som voldsom migræne, smerter i muskler, led og knogler, feber med svedeture og rystelser samt i yderste konsekvens delirium, hallucinationer og selvmordstanker.

Få hjælp hos et misbrugscenter

På et misbrugscenter kan du få hjælp til afrusning, og således gennemleve dine abstinenser under trygge, overvågede forhold. Du kan læse mere om abstinens behandling og afrusning hos Behandlingscenter Søby Park på Behandlingscenter Søby Park.dk

Flere Nyheder