Få en flot plæne med en robot plæneklipper

27 december 2020
Astrid Pedersen

Græsslåning er ikke blandt have ejerens yndlings opgaver. Der er tale om et både hårdt og utaknemmeligt stykke arbejde – så derfor kan det bedst betale sig at overlade det til en robotplæneklipper.

Hvordan bruger jeg min nye robotplæneklipper?

Du bør, såfremt du netop er kommet i besiddelse af en smart ny robotplæneklipper, være opmærksom på at det kræver lidt forberedelse føren den kan tages i anvendelse.

Først og fremmest skal du sørge for at få nedlagt eller monteret kanttråd til robotplæneklipper. Kanttråd til robotplæneklipper er et kabel som enten monteres i jordhøjde, eller fræses ned i jorden, rundt langs kanten af din plæne. Kanttråden fortæller via sensorer din robotplæneklipper at den skal holde sig inden for kablets perimeter. Med kanttråd til robotplæneklipper undgår du at din nye robotplæneklipper forlader matriklen, drukner i have bassinet, eller ødelægger dine bede.

Det anbefales at du lader kanttråd til robotplæneklipper nedfræse, da du således slipper for besværet med et kable som rykker sig og som i øvrigt ser grimt ud. Du kan med fordel overlade denne opgave til et professionelt firma med speciale inden for nedlægning af robotplæneklipper kanttråd.

Din robotplæneklipper kan programmeres

Når du alligevel har dette firma på besøg kan du samtidig få hjælp til at programmere og indstille din robotplæneklipper ved hjælp af den dertil hørende app. De fleste moderne robotplæneklippere kommer med en app som kan installerede på smartest eller tablet, og som gør det muligt for dig at styre din robotplæneklipper uanset hvor du befinder dig.

Du kan for eksempel sætte din robotplæneklipper i gang med at slå græs mens du er på arbejde, således at du efter fyraften kan trille hjem til en nytrimmet plæne. Din robotplæneklipper kan selv regne ud at den skal indstille arbejdet under en regnbyge, eller opsøge sin lade station hvis den er ved at løbe tør for batteri. Læs mere på husblog.dk

Flere Nyheder