Få mere opvarmning for pengene med en miljøvenlig varmepumpe

11 februar 2019
Astrid Pedersen
Få mere opvarmning for pengene med en miljøvenlig varmepumpe

Får du dårlig samvittighed over for miljøet, når du fyrer op under samtlige husets radiatorer – og føler du pengene fosse ud af din pengepung, når du står mere end fem minutter under den varme bruser? Så er det måske en god idé at kigge på alternativer til den nuværende opvarmnings metode i dit hjem.

Hvis du for eksempel varmer huset op ved hjælp af vandradiatorer, som forsynes med varme fra et gammelt, slidt fyr, kan der være penge at spare, hvis du erstatter dette med en miljøvenlig og energi besparende luft til vand varmepumpe. Og er du ved at være træt af din elregning efter endnu en vinter, hvor du har været nødsaget til at skrue helt op for de dyre elradiatorer for at holde varmen, vil en luft til luft varmepumpe være lige noget for dig.

Hvad er fordelene ved en varmepumpe?

For de fleste mennesker, som kan nikke genkendende til ovenstående, er der åbenlyse fordele ved at skifte til en varmepumpe. Varmepumper – såvel luft til vand varmepumper som luft til luft varmepumper – er nemlig både det grønneste og det billigste alternativ til konventionelle opvarmnings metoder, som findes på markedet den dag i dag. Du kan regne med at skære mindst halvdelen af dine udgifter til varme, hvis du skifter til en varmepumpe. Og så kan du tilmed opnå energi tilskud til installering af varmepumpe i dit hus – så den vil hurtigt have tjent sig selv ind igen!

Hvilken type varmepumpe skal jeg vælge?

Hvis du er glad for dine vandradiatorer, men træt af det gamle fyr, kan du udskifte dette med en luft til vand varmepumpe. En moderne luft til vand varmepumpe kan levere varmt vand til såvel forbrug som til opvarmning hele vinteren, uanset hvor koldt det er. Elradiatorer kan erstattes af luft til luft varmepumper, som samtidig renser luften for partikler, og dermed giver dig et sundere indeklima.

Se hele udvalget af varmepumper på gramenergi.dk

Flere nyheder