Bliv brun uden risiko med selvbruner

12 april 2021
Astrid Pedersen

De fleste af os foretrækker det gyldne, solkyssende look frem for det gennemsigtigt vinterblege ditto. Man bliver bare lidt ekstra lækker når kroppen og ansigtet har en flot brun kulør og man dermed fremstår frisk og ungdommelig af udseende.

Derfor styrter mange mennesker i solarium hele vinteren igennem – og bruger timer i den bagende sol sommeren lang. Dette er dog sjældent anbefalelsesværdigt.

Selv om solens lys har mange gode egenskaber – det beriger for eksempel kroppen med det vigtige D vitamin – kan det være meget skadeligt for huden at blive udsat for de skarpe UV stråler i alt for stort et omfang. Du kan med tiden opbygge alvorlige solskader, som permanent beskadiger dit hud og dennes produktion af pigment og collagen.

Disse solskader kan komme til udtryk i form af hyper pigmentering og grimme pletter samt løs og rynket hud. Du kan således hurtigt komme til at se ældre ud end du er hvis du udsætter huden for overdreven solbadning. Og så løber du samtidig risikoen for at udvikle meget farlig hudkræft som følge af din trang til at være brun.

Selvbruner – et godt alternativ til solbadning

Derfor er det en god idé at opsøge alternativer. Nu om stunder kan du for eksempel vælge at gå til en spray tan klinik i stedet for i et solarium, og opnå samme flotte kulør – helt uden at beskadige huden.

Men du kan faktisk også selv forestå din kunstige tan. Ved hjælp af selvbruner, som kan tone hudens overflade i en smuk og ensartet brun kulør, vil du kunne få solkysset hud over hele kroppen uden at skulle løbe risikoen for kræft eller solskader.

Hvordan vælger jeg den rette selvbruner?

Er du således på jagt efter det helt rigtige selvbruner produkt kan du med fordel tjekke Danish Bodycare. Her finder du aktuelle tests og anmeldelser af selvbruner – læs mere på danishbodycare.dk.

Flere Nyheder